M&M gaan verbouwen

Maart 2022

De eerste maand: op 30 maart hebben we de sleutel van ons nieuwe huis gekregen! En wat is dat bijzonder; weer terug naar onze roots! Nooit gedacht dat we ooit het mooie Den Haag achter ons zouden laten, maar ja, zeg nooit, nooit :P. We hebben een woning uit 1997 gekocht en we willen deze woning transformeren richting de toekomst naar een ‘duurzame’ woning die volledig zelfvoorzienend draait op een warmtepomp. Kortom; werk aan de winkel! En laat dat nu net de uitdaging zijn….. inmiddels zijn we trotse ouders van 3 kids en de jongste Mason is bijna 15 maanden, dus het vraagt om wat meer planning en wetenschap dat met kinderen niet alles te plannen valt en dat dingen soms anders lopen dan gepland. Maar accepteer je dat, dan is er een hoop mogelijk! En hoe fijn (!) en leuk (!) is het dat opa en oma’s zo dicht in de buurt wonen, allebei binnen 10 minuten fietsafstand, die kunnen gelukkig ook bij springen.

Maar terug naar de plannen en de verbouwing;

We pakken als 1st de bovenverdiepingen aan, dit was oorspronkelijk niet zo gepland, maar door de hoge gasprijzen hebben we besloten de vloerverwarming naar voren te halen en daarmee boven te beginnen. Hier lag nog vloerbedekking en het is een echte kakofonie aan kleuren (zo hebben we de blauwe kamer, groene kamer, witte kamer enz.) Ook kwamen we tot de verrassing dat er op de 2de laminaat over de vloerbedekking was gelegd; dit was een tegenvaller want we waren in eerste instantie van plan het laminaat te laten liggen en het laminaat van de bg in het najaar naar de 1ste verdieping te verhuizen.

Er zijn dus in de 1ste week (in 3 dagen tijd!) al veel meters gemaakt en dat maakt het ook gelijk meer eigen. En ook de kindjes gedijen goed in het nieuwe huis (en tuin) en de eerste vriendinnetjes zijn al gemaakt! Wat mooi.

Voor nu slapen we dus met matras en alleen het hoog nodige boven op de 1ste verdieping, ze starten in de 1ste week van mei met het vrezen van de vloerverwarming en met leggen van de nieuwe vloer, dan kunnen we mooi de kamers boven in gaan richten :D.

Daarnaast starten we ook binnenkort met het dak; de dakbedekking wordt vernieuwd, er komt nieuwe isolatie en we hebben een offerte aangevraagd voor zonnepanelen. Kortom; we bereiden ons voor op een zelfvoorzienend huishouden in de toekomst!

De vloeren.

We hebben ons goed voor (laten) lichten en Marc heeft veel research gedaan naar vloeren i.c.m. vloerverwarming. We hebben beneden gekozen voor een keramische tegel die we in visgraat laten leggen. We hebben bewust voor een wat donkere tint gekozen omdat dit meer warmte uitstraalt. De bg heeft meerdere ruimtes en om het wel 1 geheel te laten zijn hebben we ervoor gekozen beneden de vloer helemaal door te leggen vanaf binnenkomst tot en met de keuken! Heel benieuwd hoe dat eruit komt te zien dus! Maar dat duurt nog even, want deze werkzaamheden staan gepland in september.

Nu eerst het dak en de bovenverdieping! Keep you posted 😛

Zonnige groeten,

M&M

2 gedachtes over “M&M gaan verbouwen

  1. riaberger58

    leuk dat jullie weer in de provincie. Utrecht zijn. Super! Gr aan Mark en the Kids en succes met verbouw prachtig huis 😘👍❤️🏠

    Like

Plaats een reactie