Dag 13: Het hoogste punt bereikt (“Are we there yet?”)

Vandaag waren wij vroeg uit de veren voor een lange hike: Observation Point Verraste emoticon. De hike van gisteren triggerde ons om vandaag ook een hike te doen en wij als doorgewinterde hikers (not) kozen weer voor een moeilijke hike. Want ja, wat we doen, doen we goed. Ofwel: value for money. Nou ja, genoeg redenen om de Observation Point te gaan doen. Om 8.30 checkte we ons motel uit en met genoeg flesjes water (5 stuks), candybars (5 stuks) en broodjes (4) waren we onderweg naar het visitors center. Hier is info te verkrijgen omtrent het weer van vandaag. Snow: No, Rain: No, Heavy storm: No, Temp: goed genoeg.

We begonnen aan de trail van volgens het boekje 12 km, 6 uur (8 miles, klinkt beter, eveneens 6 uur Knipogende emoticon). Maar, zoals gezegd, doorgewinterde hikers als wij zijn hadden de hike ingeschat op ongeveer een uurtje of 4.  Onderweg komen we een fanatieke Fransman tegen en volgens hem is Oberservation Point twee uurtjes naar boven en één uur naar beneden. Doen we daarna gewoon nog één: Hidden Canyon. Die is twee uur volgens het boekje, uurtje voor ons.
Anderhalf uur later zijn we bijna boven. Het is inmiddels al behoorlijk warm geworden, dus ik (Marc) laat mijn jas achter om hem later weer op te pikken, aangezien we hetzelfde pad teruglopen. Twee uur later zijn we bijna boven. We gaan even zitten en pakken wat te drinken en een candybar. Twee-en-een-half-uur later zijn we bijna boven. We maken wat foto’s en genieten van het uitzicht. Het pad wordt steeds smaller. Uiteindelijk is er bijna geen pad meer over. Drie uur later zijn we eindelijk boven.
In de verte zien we het eind van de hike van gisteren: Angels Landing. We maken foto’s, eten onze lunch op, gaan naar de “restroom” en beginnen aan de afdaling die wel volgens onze planning gaat. Onderweg komen we nog een kruising tegen van de andere hike: Hidden Canyon, maar laten die voor vandaag maar zitten.

Om half 4 laten we Zion Natonal Parc achter ons en rijden we richting Bryce Canyon National Parc, onze bestemming voor de komende twee nachten. Onderweg daalt de temperatuur onder de 32 F (-32 x 0,56), dus 0 graden Celcius en komen we sneeuw tegen.

Morgen staat een (guided) horseback riding op het programma, volgens het boekje is het een tocht van 3 uur..

IMG_8625IMG_8595IMG_8580IMG_8574IMG_8570IMG_8567IMG_8565IMG_8558IMG_8529IMG_8527IMG_8522IMG_8513IMG_8495IMG_8494IMG_8591IMG_8662IMG_8650

5 gedachtes over “Dag 13: Het hoogste punt bereikt (“Are we there yet?”)

  1. Eida

    Wat leuk om iedere keer jullie blog te lezen met schitterende foto’s erbij! Het journaal houdt ons op de hoogte van het weer in USA… 😉 Groetjes uit Lopikerkapel

    Like

Plaats een reactie