Dag 10; Spray Valley

Spray valley.pngVandaag hebben we eerst lekker ontbeten in ons – nu al favoriete – ontbijttentje Wild Flour. Van een ranger in het visitor center hebben we de tip gekregen om de hike Hoodoo’s viewpoint te doen i.c.m de Mountain Tunnel trail. Ook hier gaan we de bossen in en het is mooi weer voor een stevige wandeling. Wat ook hier opvalt is dat het vrij rustig is en wij vaak met zijn tweeën lopen. Maar zo overdag in het zonnetje is er geen angst voor beren, al praten we volop (doen we sowieso al).  Soms kom je ineens open velden tegen met vergezichten en dat is prachtig! Na zo’n 4 km bereiken we Hoodoos Viewpoint. Maar het is even zoeken naar de hoodoss, Hahah het zijn er maar 3 en er staan meer bomen omheen, dus het is even door de bomen heen kijken. Nu waren wij natuurlijk verwend met de Hoodoos uit Bryce Canyon! Dan is het tijd om terug te gaan via de Mountain Tunnel trail die ons met zo’n 3 km weer terugbrengt naar Banff.

Na deze trail is het dan echt tijd om die auto eens aan het werk te zien, we hebben van de receptionist bij het hotel de tip gekregen om een gravel road te rijden in Spray Valley, tussen Canmore en Kananaski Country. Dit is een 80km lange gravel road langs vele meren. Het is maar 25 minuten rijden naar Canmore en achter het Nordic Centre start de gravel road. We stijgen al vrij snel en het is gaaf om met onze r.z. op deze weg te rijden. Het is in totaal een weg van 80 km die ons door Spray Valley en het Kananastki gebied rijd. Sommige meren zijn mooi blauw van kleur, terwijl andere nog bevroren zijn.

Terug naar Banff gaat er ineens een lampje branden….. ah, dat herken ik wel, de bandenspanning moet gecontroleerd worden! Oeps, komt dat door onze off road trip? En dan worden we ook nog eens van de weg gehaald door de politie, we zijn geflitst met een snelheid van 116 km/u, terwijl je 90 mag. Gelukkig komen we er met een waarschuwing van af en rijden we rustig terug naar ons hotel. In de avond gaan we nog naar de pub, waar we wederom genieten van een live optreden en dan merken we dat we toch wel een lange dag hebben gehad.

Welterusten!

M&M

 

IMG_6594 IMG_6641 IMG_6656 IMG_6666 IMG_6675 IMG_6683 IMG_6689 IMG_6692 IMG_6704 IMG_6732

2 gedachtes over “Dag 10; Spray Valley

  1. Eida Verhoef

    In Canada geflitst worden met 26 km te hard rijden en er dan met een waarschuwing vanaf komen?! haha Dat lukt alleen Marlous! (Laat me raden… door al haar charmes in de strijd te gooien!!) Veel plezier nog op deze mooie, avontuurlijke, romantische reis. En doe de groeten van ons aan de familie daar. xxx

    Like

  2. Yvonne

    Haha die Marlous te hard gereden, of was het Marc.
    Hebben jullie gezegd dat jullie op huwelijksreis zijn, dat wil ook wel eens helpen.
    Wij kregen daar vele deuren mee open toen we in Colorado waren

    Like

Plaats een reactie