Dag 17: Change of plans

De wekker gaat af om 05:30 we willen vroeg op pad; met zonsopgang willen we graag de valley drive doen door het park en graag komen we rond de middag aan in Page. Om 07:00 is auto weer geladen en rijden we zandweggetjes over in Monument Valley waar we de zon zien opkomen. Prachtig!

Tegen half negen stellen we de navigatie in richting Page…. maar we merken dat we niet zo heel veel zin hebben in Page. De afgelopen dagen hebben we veel natuur gezien, erg mooi, maar in de avonden is er weinig te doen in de gebieden waar we ons bevinden ;Page idem.. We hebben wel behoefte aan wat leven om ons heen enne… we hebben nog steeds een missie: nieuwe schoenen voor Marc en een tas voor Lous. Dus na wat wikken en wegen (en de kaart bestuderen) besluiten we onze koers te wijzigen en rijden we naar Flagstaff! Marc heeft een grote outdoor winkel in de navigatie ingetoetst en there we go. Rond het middaguur komen we aan in Flagstaff, het ziet er gezellig uit en er is veel leven op straat; veel (outdoor) winkels, restaurantjes en barretjes….

De eerste pitstop is bij de grote outdoorwinkel en hier zijn hike schoenen genoeg. Na wat passen, weer passen en toch nog 1 keer passen slaagt Marc en gaan we nog even kijken voor een rugzak, maar daar zit niet echt iets passend tussen. Helemaal blij lopen we de winkel uit en dan is het noodzaak om een slaapplaats te vinden voor die nacht. In het centrum zit een heel leuk hotel, maar zij hebben geen kamers meer. We besluiten een Nuttige Plaats bij bestemming (stadscentrum) in te toetsen en we worden richting Motel Knights Inn gestuurd. Het ziet er wat shabby uit, maar goed het is op loopafstand van het centrum en we slapen er alleen. We vragen wat de kosten zijn en er wordt gezegd $50,-. We kijken elkaar aan en nog voordat we kunnen beslissen zegt de receptionist dat $40, – ook akkoord is. Nou dat vinden wij ook goed. Dus koffers uitladen en richting het centrum. Flagstaff is niet zo heel groot, maar het is groot genoeg om in diverse winkels rond te neuzen en we hebben keuze uit allerlei restaurantjes en barretjes. Allereerst komen we bij een andere outdoor winkel en laat Lous daar geslaagd zijn Emoticon met brede lach Een super leuke North Face tas! Jippie; mission accomplisched.

Dan gaan we ergens wat eten. Aangezien we niet meer hoeven te rijden kunnen we vandaag eens mee doen aan Happy Hour en rond drie uur zitten we in een gezellig cafe/restaurant en bestellen we 2 Budweisers en diverse apertizers, hhmmmm. Heel smaakvol en lekker genieten. We vragen aan Rosy die ons helpt vandaag, of zij nog leuke barretjes weet voor de avond. Ze verwijst ons naar The Green Room en Hodges en Bird voor dansen en Vino Loco een wijnbar. Ah dat laatste spreekt ons wel aan! Nadat we daar een tijdje hebben gezeten en ons hebben laten verleiden voor een chocoladetaart en creme brulle na (Fransen toeristen hebben aangegeven dat deze beter is dat de echte Franse creme brulle) en ik moet zeggen hij kwam aardig in de buurt! We lopen langs de wijnbar en er is die avond live muziek! Dus nog even wat winkels in, omkleden in het motel (want ja, om nou in bergschoenen op stap te gaan Emoticon die tong uitsteekt) vertrekken we naar de wijnbar Vino Loco waar we eigenlijk de hele avond blijven hangen, goede livemuziek, goede wijn enne aan het eind van de avond toch  maar een kaasplankje erbij. Pinot Noir, Cote D’Rhone en een Malbec gecombineerd met geitenkaas, Italiaanse kaas en Zwitserse kaas….

Dan terug naar ons shabby motel, maar eerlijk gezegd is het er best gezellig (geen led verlichting!)…. nog even tv kijken en dan gaan de lichten uit…. dromen over morgen: Grand Canyon!!

Sweet dreams….

IMG_9013

IMG_9020

IMG_9027

IMG_9033IMG_9031

IMG_9029

Een gedachte over “Dag 17: Change of plans

Plaats een reactie