Dag 6: A little famous!

Vanmorgen vroeg uit de veren! Er stonden een aantal highlights op het programma vandaag en we zijn gestart bij een ontbijttentje op de hoek. Vervolgens de auto in en op naar Hollywood. We zijn nog in de veronderstelling dat wanneer wij een willekeurige parkeergarage op Hollywood Blvd. intoetsen we vast vlak bij de Walk of Fame zitten! Niet dus! Het eerste uur hebben we beduidend wat km op Hollywood Blvd afgelegd en wanneer we de juiste bestemming invoeren worden we zelfs terug geleid naar de snelweg. Maar uiteindelijk komen we aan bij de Walk of Fame. Ons oog valt op een film festival en we besluiten te kijken of er iets voor ons bijzit. Wat blijkt er zijn tickets voor een bioscoopvoorstelling in het Dolby Theather! Oftewel: het theater waar de Oscars worden uitgereikt! Dat lijkt ons bijzonder :D. De movie begint om 7.00 pm. Maar we worden geadviseerd om zeker 2 uur van te voren aanwezig te zijn, want niet iedereen kan naar binnen (0ngeacht je ticket). Dit betekent dat onze plannen een beetje wijzigen en dat we morgen naar Santa Monice Pier gaan.

Wel besluiten we onze weg te vervolgen naar Rodeo Drive, nadat we nog door Hollywood hebben gelopen. Op naar Beverly Hills en het bekende Rodeo Drive. Ondanks dat het bewolkt is, kan het dak eraf. Dus daar gaan we. Het voelt toch wel een beetje als de American Dream zoals we hier rijden in L.A. Aangekomen bij Rodeo Drive lijkt het mij leuk om bij het Four Season Hotel te gaan kijken waar de film Pretty Woman is opgenomen! Dus zo gezegd, zo gedaan!! Het ziet er prachtig uit en inderdaad herken je het uit de film. We besluiten er een drankje te doen in de lobby (wie weet spotten we nog famous people!) Haha het zijn echt Beverly Hills prijzen, dus nemen we bescheiden allebei een colaatje. Cheers! Onderweg naar de restroom wordt mij een roos aangeboden; ah no thanks! Well, he said. I’ll give it to your boyfriend, or husband. Haha en ja hoor, ik kom terug en er ligt een roos klaar. De ambiance van het hotel en de sfeer van Rodeo Drive maken het dat je je even famous voelt.

En dat gevoel hebben we vastgehouden vandaag! Na ons drankje zijn we de auto weer ingestapt en hebben we rondgereden door Beverly Hills om aan het eind van de dag terug te keren naar Hollywood Blvd. Wanneer we daar tegen 4 uur aankomen ligt de rode loper uit en is het druk. De rode loper?? Wat heeft dat te betekenen? Het blijkt niet zomaar een film te zijn waar we vanavond kaartjes voor hebben, maar een premiere van de film The Homesman geproduceerd door Tommy Lee Jones, met bekende actrice Hillary Swank. En laten die nou net vanavond arriveren. De rode loper ligt dus niet voor niets uit. Echter staan wij al braaf rond half 5 om de hoek van de rode loper om een plekje te bemachtigen voor die avond.

Uiteindelijk gaan om half zeven de deuren open en treden we het Dolby Theather binnen!! Wauw! We zien veel mensen in gala kleding en iedereen lijkt elkaar te kennen. Er zijn maar een aantal mensen zoals  wij die beduidend niet tot de “famous groep” toebehoren. We komen het theater binnen en op zo’n moment word je meegevoerd door de filmwereld. Hier worden de Oscars uitgereikt en dat blijkt ook uit foto’s aan de wand. Dan wordt het donker in de zaal en komt er een toespraak van de directeur die al vrij snel de heer Tommy Lee Jones verwelkomt en hem het woord geeft! Dit is bijzonder! Hij vertelt over de film The Homesman, hij heeft deze geproduceerd en speelt er zelf in mee. Hij bedankt bepaalde mensen in het bijzonder en uiteindelijk ook de acteurs, die een voor een op het podium verschijnen (waaronder Hillary Swank!). We worden echt meegenomen in de filmwereld, maar vooral vanuit de cast, crew en regisseur. Dan begint de film. Opvallend is dat er veel familie en vrienden van de cast en crew in de zaal zitten. Zodra de film begint volgt er dan ook een groot applaus en dit gebeurt vaker, wanneer bepaalde namen in beeld komen.

Rond 10 uur is het afgelopen en rijden we terug naar ons gezellige motel. We nemen een biertje en schrijven ons blog!! Zoals we gister schreven hebben we al 4 pogingen gedaan om een film te kijken, nou vanavond is dat gelukt, en hoe!! Het was een dag waarin we onze beide een beetje famous voelde. Nu weer met beide voetjes op de grond  en nagenieten van deze bijzondere dag….

image.png

image.png

IMG_7734.jpg IMG_7726.jpg image_thumb.png

IMG_7729
IMG_7739

 

 

 

 

Plaats een reactie