The roof is on FIRE (mei 2022)

De vloer boven wordt met 2 weken uitgesteld, maar de dak werkzaamheden kunnen eerder uitgevoerd worden! En het is niet te missen dat ze aan het dak beginnen! Al vroeg in de ochtend (07.00) staat er een gigantische grote tank voor het huis. Een tip; licht je buren goed in! Wij hadden dat niet voorzien en menig buur is in alle vroegte wakker gebeld om hun auto’s weg te zetten, want het duurt even voordat al het grind eraf is…..

De dak werkzaamheden voeren we uit, omdat we graag zonnepanelen willen plaatsen. We hebben 1 hoofd-dak en 2 kleine daken. 1 van de daken was slecht waardoor we besloten gelijk alle daken van nieuwe bitumen te voorzien en van extra isolatie. Want wist je dat isolatie op je dak (en dus niet van binnenuit) zorgt voor meer zonwering en het houdt het huis ook warmer in de winter!

In totaal zijn ze zo’n 4 dagen bezig geweest en hebben ze eerst het grind eraf gezogen met de (gigantische) tankwagen. Een leuk feitje; dat grind ligt nu ergens langs de snelweg bij Amersfoort :P. Er lag nog PVC op het dak en deze was zo slecht dat je het zo doormidden kon schuren als A-4 papier….. dus blij met het nieuwe dak! Wij hebben een bitumen dak, deze wordt gebrand, gaat minstens 25 jaar mee en is ideaal voor platte daken. EPDM is een alternatief voor bitumen, het is goedkoper en wordt op het gelijmd. Ook is bitumen aan te raden wanneer je zonnepanelen wilt plaatsen vanwege de stevigheid.

Dus nu ook de offerte voor de zonnepanelen ondertekend; we krijgen 26 zonnepanelen op het hoofd-dak. Doordat we het dak nu goed geïsoleerd hebben, kunnen we zonnepanelen plaatsen en op den duur ook een warmtepomp. De isolatie helpt in de zomer om het koeler te houden in huis en in de winter om de kou tegen te houden. Omdat we de isolatie op het dak aanbrengen wordt er beter geïsoleerd, dan wanneer je van binnenuit isoleert. Weer wat geleerd!

En wist je dat je hier al rekening mee moet houden als je vloerverwarming laat aanleggen? Dan is het van belang aansluitingen te hebben die geschikt zijn voor de warmtepomp, daarover later meer!

Tot slot een plaatje van het nieuwe dak van de keuken inclusief nieuw grind, mooi toch?!

2 gedachtes over “The roof is on FIRE (mei 2022)

Plaats een reactie