Vloerwerkzaamheden – deel 1

Nadat de dakwerkzaamheden afgerond waren stond de vloer op de 1ste en 2de verdieping op de planning. Zoals aangegeven met een kleine vertraging, dus eind mei was het zover! Stap 1 was het verwijderen van de huidige vloer, met laminaat gaat dat prima, maar vloerbedekking is een (heel) ander verhaal…….

Vlak voor het laatste weekend van mei starten we met het leeghalen van de bovenverdieping (lang leven de kelder en ook de badkamers bieden ruimte), de bedden gaan naar beneden en we proberen er een gezellig leef – en slaapruimte van te maken in de woonkamer/speelkamer. So far, so good. Op vrijdagochtend 06.00 (!) staan er 2 mannen voor de deur die de vloerverwarming komen vrezen, wat vroeg! Maar vol goede moet gaan we aan de slag. Echter blijkt als snel dat vloer niet ‘schoon’ genoeg is om verder te gaan en daadwerkelijk de buizen voor de vloerverwarming te plaatsen, omdat er teveel lijmresten van de vloerbedekking zijn blijven zitten. Dit is een grote tegenvaller, want we hebben maar een paar dagen tot ze gaan egaliseren. En zo gezegd gaan de mannen snel weg ‘naar een klus waar ze wel geld kunnen verdienen’ (?!).

En dan roepen we een klusteam bijeen, want er is werk aan de winkel. We worden vaste klant bij Boels, want we moeten schuurmachines huren en alle andere materialen om de lijmresten te verwijderen.

We proberen allerlei trucjes; het nat maken, cola erover heen, lijmverwijderaar…. maar uiteindelijk moeten we gewoon handmatig de resten eraf halen. De deadline was dinsdag en we hebben letterlijk maandag tot vijf voor twaalf de laatste resten verwijderd en alles schoongemaakt met een bouwstofzuiger (ook van Boels :)), maar die blies bij ons zijn laatste adem uit.

Dinsdag in de middag kwamen ze de dan eindelijk de buizen leggen! Ook dit ging tot laat in de avond door en nu hopen dat het allemaal goed zou gaan met egaliseren! Die dag daarna 18 mei was tevens de dag dat wij officieel onze woning in Den Haag zouden overdragen bij de notaris! Wat een week (dachten we toen :P)

De buizen voor de verwarming!

Een gedachte over “Vloerwerkzaamheden – deel 1

  1. Pingback: De vloerwerkzaamheden – M&M on tour

Plaats een reactie